Γιώργος  Φουντούλης

κιθαρίστας, συνθέτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΩΔΕΙΟ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
ΒΟΛΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ
ΒΟΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 


Πολυχώρος Τέχνης
Ωδείου Φουντούλη 

"...Σε μια υψηλή ακροβασία τέχνης η ψυχή του καλλιτέχνη είναι αυτή που οδηγεί τα βήματά του. Ο Γιώργος Φουντούλης έχει δείξει από πολύ μικρός ότι ξέρει να αρθρώνει τα μυστικά του χαρίσματα με υψηλούς κραδασμούς ποιότητας και χάριτος, καθώς και να χαλιναγωγεί υπερβατικά τον ήχο της κιθάρας του.
Η άψογη ρυθμική της εσωτερικής του ανάσας δεσμεύει και περιβάλλει όραση και ακοή. Ο ήχος του γλυκός και ολοστρόγγυλος εκτοξεύεται διακριτικότατα μέσα από όλο το φάσμα της δυναμικής του οργάνου, διανέμοντας συνεχή κύματα συγκίνησης στο ακροατήριο.
Το δεξί του χέρι ίπταται του σώματος της κιθάρας και ύστερα πάλι με ένα αγγελικό άρπισμα σαϊτεύει το θόλο της σαγηνεύοντας καρδιά και νου.
Κιθάρα και κιθαρίστας, δέκα δάκτυλα και έξι χορδές, με ιερή αφοσίωση κυκλώνουν την αίθουσα σε μια ενιαία μουσική εμπειρία.
.." 
(
εφημ. "Εμπρός")


περισσότερα  >>

"Ιωλκός" - Γιώργος Φουντούλης

Η Ιωλκός, αφετηρία ενός μυθικού ταξιδιού της Αργοναυτικής Εκστρατείας, η πόλη που ενέπνευσε στο παρελθόν τους μυθοπλάστες και τους ποιητές, γίνεται πολλούς αιώνες αργότερα, η αφετηρία ενός άλλου ταξιδιού, μουσικού αυτή τη φορά.
Η μουσική της συλλογής «Ιωλκός», κρύβει βαθιές επιρροές από το μύθο αλλά και από το σήμερα μιας και μέσα του δημιουργήθηκε.
..
 

περισσότερα >>

 

"Greek Impressions"

Σπουδαία και πρωτότυπα έργα Ελλήνων συνθετών για κιθαριστικό ντουέτο ερμηνευμένα από τους γνωστούς και ιδιαίτερα δραστήριους κιθαριστές και συνθέτες Λεωνίδα Κανάρη και Γιώργο Φουντούλη σε ένα CD διάρκειας 70 σχεδόν λεπτών της Subways Music...
 

περισσότερα  >>

 

copyright © foudoulis.gr    

 Design: WebWom